VODKAPASTA

Ingredienser för 4 portioner

1st gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
0,5 tsk chiliflakes
1,5 dl tomatpure
400 g rigatoni
0,5 dl Vodka
2 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk mat och bak smör
2 dl parmesanost
Färsk basilika

Tillagning

1. Skala och finhacka lök och vitlök (jag pressade faktiskt vitlöken)
2. Hettabupp en stekpanna med olivolja till medelhög värme. Fräs gul löken tills den blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chiliflakes och låt fräsa i ca 1 minut. Vitlöken ska inte få färg.
3. Koka upp vattnet och salta riktigt ordentligt, när du sedan lägger i pastan ta bort 2 min från tiden som står angivet på paketet.
4. Tillsätt tomatpurén i samma panna som löken. låt fräsa i ca 10 min, låt tomatpurén få färg men inte bränd. Det är lugnt om det fastnar, vodkan kommer lösa bort det.
5. När tomatpurén fräst färdigt, häll i vodkan och låt det koka i ca 1 minut.
6. Efter det kokat klart, tillsätt grädden och låt även det koka ihop med tomatpurén under omrörning. Smaka sedan av med salt, svartpeppar och vitvinsvinäger.
7. När pastan är klar, spara minst 1 dl av pastavattnet och sila av pastan. Tillsätt sedan pastan, riven ost och smör i pannan med såsen. Späd med pastavattnet och rör om tills allt har gått ihop till en jämn och len sås.
8. Servera sedan med färsk basilika, och kanske lite mer ost?

#bestofnouw

XX, Tilda

Gillar