VECKANS FRÅGESTUND - CORONA

Vad annars känner jag lite, och säkert lite du med. Allt handlar ju just nu om corona/covid-19. Det är det enda man pratar om, varje gång jag öppnar datorn och ska kolla vad folk har lagt upp handlar det ofta om Corona.

Hej föresten :)

Som ni då har sett ska jag ha en liten frågestund om corona, mina åsikter, vad jag tycker är överdrivet osv.

1. Vad tycker du om corona?

Jag tycker att det är väldigt överdrivet. Media tar upp så mycket med en överdrift och gör människor oroliga trotts att man inte behöver vara det. De enda som borde vara oroliga och reagera är ju riskgrupperna. Men vi som inte är en riskgrupp får ta och skärpa sig, jag blir irriterad på alla som hamstrar trotts att dem inte är i någon riskgrupp. Tänk på t.ex. pensionärerna när dem ska handla, det är ju bara en risk att ta sig dit och sen gå runt i affären och inte hitta det dem söker. Dem utsätts ju för riskerna i onödan.

2. Hur hanterar ni corona?

Vi tvättar händerna och tar handsprit ofta, men vi hamstrar inte och vi stänger inte in oss i någon karantän häller. Men sen om någon av oss får corona så stänger vi ju in oss så att vi inte smittar någon som inte ska ha det.

3. Finns det något positivt om corona enligt dig?

Ja, miljön får det ju bättre. Efter Corona så har utsläppen minskat och det tycker jag är väldigt bra!!

4. Hur är era mataffärer?

Tömda, man märker att folk hamstrar toapapper, pasta och frys varor. Absolut att pensionärer borde göra det men jag skäms för de som inte är med i riskgrupper men hamstrar ändå.

5. Vad gör du för att undvika smittan?

Inget, förutom att tvätta händerna då. Men man kan inte undvika ett virus, finns det i luften kan det väll ta sig in vart som helst? Bara att det är enklare att få det om man är i folksamlingar. I onsdags var jag ju och fikade och shoppade i Karlskrona och igår var jag i Karlskrona och träffade en kompis. Då tar jag ju tåget/bussen dit och hem.

6. Tycker du att det var bra att din skola stängde?

Jag gillar ju distansundervisning så jag bryr mig ju inte men frågan är om det kan har varit för tidigt eftersom att vi bara har ca 10 bekräftade fall i Blekinge.

7. Om du hade suttit i karantän, vad hade du gjort då för att inte bli uttråkad?

Jag har ingen aning för jag blir lätt uttråkad, jag kan inte kolla på serier eller filmer för jag blir så uttråkad och klarar inte av att kolla på det. Jag hade såklart suttit med skolan men efter det har jag ingen aning, jag hade säkert somnat i 1-2 timmar.

8. Är du orolig för något?

Jag är inte orolig för att få det men jag är orolig för att smitta någon annan ifall jag får det till då någon som inte borde få det. Men jag sätter mig ju i karantän så fort jag känner att jag har något symtom.

9. Vad bidrar du med till att motverka spridning?

Jag har frågat våra pensionärs-grannar om jag ska gå och handla till dem, men än så länge är det ingen kris. Sen så ska vi börja handla till farmor och på öland handlar min morbror o hans familj till mormor och morfar.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ MINA SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM / PINTEREST / VSCO

Kramar Tilda <3

Gillar