Tilda's Lussebullar

Jag har ett litet special recept eftersom att jag har jobbat på cafe, jag använder mig av majonäs i mina lusse-degar för att få degarna mer saftiga och goda. Ett tips från mig är att ha Hellman's majonäs, men det spelar egentligen inte så stor roll.

Ingredienser:

50g Jäst för söta degar
5 dl Mjölk
200g Hellman's Majonäs
1,5g Saffran
2 dl Strösocker
1 kg Vetemjöl (Jag använder garant)

Pensling (Före)
1 st ägg

Granering
3 msk vatten
3 msk Strösocker

Russin

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke

Värm mjölken till 37 Grader C., och häll ner saffran. Låt den stå och dra 2 min.

Häll över mjölken med saffran i till jästen och blanda tills det löser sig.

Tillsätt socker, majonäs och nästan allt mjöl.

Arbeta degen kraftigt så att den blir blank och smidig, nästan släpper degbunken. (för hand kan det ta ca 10 min, och ca 5 min med hushållsassistans.

Täck degen med handduk eller plastfolie (jag rekommenderar plastfolie) och låt jäsa i ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader C och lägg russinen i sockerlag.

Dela upp degen på mjölad yta och knåda degen smidig, och baka ut. Jag brukar väga varje lussebullar till ca 70g

Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Lätt en bakduk över och låt jäsa 20-40 minuter. Pensla sedan med ägg och garnera med russinen eller pärlsocker.

Grädda bullarna i mitten av ugnen 5-8 minuter. Gör du kransar eller längder gräddas de i 15-20 minuter.

#bestofnouw

XX, Tilda

Gillar