Stor egoboost - min 17 årsdag

Hej på er och grattis till mig:)

Denna morgonen vaknade jag på ett mycket intressant sätt. Chiba sprang ner till källaren (där jag har mitt rum) och började skälla som in i. Han brukar inte skälla men då minsann skällde han som en toking. De flesta säger att det måste vara på grund av att han visste att det var min födelsedag eftersom han inte brukar göra så annars. Det var iallafall väldigt trevligt uppvaknande med en glad hund :)

Vi brukar alltid få välja vad vi vill ha till frukost på vår födelsedag och då bestämde jag mig för att ha pannkakor med chokladsås, jordgubbar och melon. En stor favorit när det kommer till frukost, speciellt när jag är allergisk mot jordgubbar och vattenmelon. Samtidigt som jag åt min frukost pratade jag med mormor på FaceTime för jag hade redan fått deras present. Så jag ringde och tackade och småpratade lite sen började även min lektion. Matte lektionen var inte riktigt en lektion han skulle bara ringa alla och prata om vårt senaste prov och pratade om våra slutbetyg i kursen. Jag fick D men vill ändå jobba upp mig till ett C, så jag ska till skolan nästa vecka för ett nytt prov.

Under skoldagen om man kan kalla det för skola när vi knappt har några lektioner så kom Emma för att vi skulle baka tårta till fikat lite senare på eftermiddagen. Det var inte det enda vi gjorde såklart, vi åt lunch från Bistro Bakgården och pratade en himla massa om en massa saker. Vi både ser extremt fram emot fredag för att då ska jag ha min lilla födelsedagsfest :)

Tårtan var väldigt enkel att göra och den blev väldigt god, enkelt för två nybörjare, hahah. Bottnarna hade vi redan köpt färdig lika så all marsipan och text. Det enda vi behövde göra var att vispa grädde, någon cake moose blandning och någon vaniljkräm blandning. Och sen såklart bre ut det över tårtans olika bottnar.

Vi klippte ut ett hjärta och gjorde något mönster på som vi satte på tårtan för att sen strö ut florsocker, himla snyggt måste jag säga. Sen såklart satte vi ju dit blommorna och texten.

Det enda svåra var att sätta på den blåa marsipanen för den var för liten för tårtan. Men det är bara att kavla ut den nästa gång (kanske, ingen aning faktiskt)

Runt 16 tiden hade alla kommit, mina bröder, mamma, pappa, min fostersyster och C. Så då började vi fika och vi fick beröm för vår extremt goda och snygga tårta (kanske lite smått överdriv). Vi hade det trevligt och pratade en massa om jag vet egentligen inte vad. Efter fikat stack jag, emma och C till Karlskrona för jag hade bokat bord där för oss 18.30.

Maten var som alltid god, jag brukar välja rättså stark mat när jag är på pinchos för att vi äter inte stark mat hemma pga allergier osv. Jag beställde iallafall först till dricka en passionsmojito (alkoholfri) och sen till att äta kycklingspett, sötpotatispommes, hot mac'n' cheese, vitlöksbröd med vitlöksdressing och quesadillas. Min favvo mat att äta där. Sen till efterrätt delade jag och C på hallonsorbet och chorros.

När vi kom hem tog vi det bara lugnt, emma stack hem rättså fort efter att vi hade kommit tillbaka. Så jag och C chillade lite fram till att C föräldrar kom för att gratta mig. Så himla gulliga som kommer över för att gratta mig. Vi pratade i kanske en timme sen blev jag allt för trött och var tvungen att sova. Så jag och C gick ner och så fort jag la mig i sängen så somnade jag.

Detta inlägget skulle ha laddats upp igår men som jag skrev så somnade jag direkt när jag gick ner så jag hann inte. Inlägget är från 20 maj alltså och inte 21 maj :) Tack för alla gratulationer som jag fick igår (det gav mig en extrem egoboost hahaha)

Gillar