SKAFFA EN HÅLLBAR GARDEROB!!

Jag har försökt börja tänka mer på hur man skaffar sig en mer hållbar garderob, ekonomiskt sätt och miljö tänkt. Jag har länge uppskattat second hand och jag älskar att gå in och kolla i second hand butiker, min favorit är Pingstkyrkans second hand i Karlskrona och Busfrö i Kalmar. Sedan går jag rättså ofta och kollar in sellpys hemsida som är en second hand butik online.

Tankar

Jag gillar verkligen det här med slow fashion, att tänka hållbart och sen är det roligt att hitta unika plagg. Det kommer vara svårt att sluta med det helt, men jag ska försöka handla mer second hand :)

Som jag nämnt tidigare har jag börjat STOR-rensa min garderob och det känns helt underbart! Det bidrar ju till slow fashion och man får en slant för det :)

TRE TIPS

Tips nummer 1, Använd det du har
Det är det bästa du kan göra, använd det du redan har!
Och ta hand om dem så gott det går, du behöver inte tvätta direkt efter du använt plagget en gång, behöver du tvätta? Använd fulla maskiner eller tvättpåsar det sliter mindre på plagget.

Tips nummer 2, Skaffa en smart garderob
Skaffa en "Kapselgarderob", en garderob med färre kläder som har färger som passar ihop och som du trivs med. Det gör att du minimerar "jag-har-inget-att-ha-på-mig" känslan. Dessutom, de kläderna du väljer att inte ha kvar kan du sälja, så du kan få en slant för det också.

Tips nummer 3, Handla second hand!
Det spelar ingen roll vilken stad du bor i, vi har den turen idag att det finns second hand handel även på nätet. Vi har plick, tise, sellpy och även NA-KD har en second hand sida i deras webbshop. Dessutom om det finns någon här som gillar märkes grejer så finns Vestiaire som säljer märkes kläder, väskor och andra accessoarer. ENKELT!

#bestofnouw

XX, Tilda

Gillar