Rostad Sötpotatissallad med granatäpple och fetaost

Jag fick inspirationen från Therese Lindgrens vlogg, där hon lagade denna salladen. Efter det har jag bara gått runt o längtat efter att få en möjlighet att laga detta, nu fick jag det! Men jag ändrade receptet lite grann och la till halloumi och tog bort vitlöken, men lika gott var det!

Ingredienser

Gör såhär

(4 portioner)

Potatis:
800g Sötpotatis
2 msk Olivolja
1 msk riven ingefära
Salt och Svartpeppar

Sallad:
1 packet linser (jag valde quinoa istället, så mycket jag tyckte)
1 ask eller stor påse spenat
1 st paprika
1 tråg sockerärtor
200g fetaost
1 st granatäpple
1 paket Halloumi

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk honung

- Sätt ugnen på 200 grader Celsius

- Skala och skär sötpotatisen i klyftor och lägg i en bunke

- Skala sedan ingefäran och riv den fint på ett rivjärn. Blanda sedan ingefäran med olja och häll över potatisen. Rör sedan om ordentligt och lägg på en plåt. Därefter peppra och salta efter smak.

- Sätt in sötpotatisen i ugnen i ca 30 minuter.

- Koka quinoan eller skölj av linserna.

- Skölj sedan av spenat, paprika och sockerärtor. Skär därefter paprikan i mindre bitar.

- Gröp ur granatäpplet och lägg i en skål.

- Börja under tiden att steka halloumi.

- Blanda ihop dressingen i en mindre skål.

- Varva sötpotatis, spenat, paprikabitar, sockerärtor, halloumi, linser/quinoa och dressing. Smula över fetaost och strö över granatäppelkärnorna.

Smaklig måltid!

#bestofnouw

XX, Tilda

Gillar