Pepparkakscupcake's med polkafrosting

Jag ville testa på att baka något nytt, och eftersom att jag älskar polkagrisar så tänkte jag göra polka-muffins. Dock fanns det inte ett sånt recept så det blev pepparkakscupcake med polka frosting istället. Dem blev himla fina och goda, men lite söta för min smak bara. Som jag sa i lussebulle receptet så tipsar jag även här att väga ingredienser istället för mått, det blir mycket bättre då :)

Ingredienser:

2,5 dl Vetemjöl

0,5 tsk Bakpulver

2 tsk Malen Kanel

1 tsk Malen Kardemumma

1 tsk Vaniljsocker

1.5 tsk Malen Ingefära

125g Mat&Bak Smör

1.5 dl Strösocker

2 st Ägg

Frosting

100g Philadelphia

1 dl Florsocker

1 tsk Pepparmintsarom

12g Polkagrisar

Dekoration

24g Polkagrisar

Gör såhär:

Starta ugnen på 175 grader C

Vispa Ägg och Strösocker fluffigt.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och alla kryddor i en bunke för sig. Häll sedan ner blandningen i ägg och socker blandningen. Tillsätt smör och vispa till en slät smet.

Klicka smeten i formar och låt grädda i 15-20 min. Låt dem svalna efteråt

Blanda Philadelphia med florsocker. Krossa sen polkagrisarna och rör ner och smaksätt med pepprminsarom.

Spritsa frostingen på varje cupcake och dekorera med polkagriskross.

#bestofnouw

XX, Tilda

Gillar