Hur du bygger en kapselgarderob

1. Hitta din stil

Hitta din egna stil skapa en inspirationstavla på pinterest, ju mer du pinnar desto snabbare hittar du din stil. Men se till att det verkligen är en stil du själv känner att detta vill jag ha på mig.

2. Definera basfärgerna

Välj 1-2 basfärger att bygga upp din garderob på, kan vara svart, brun, blå, osv. (Färgerna du väljer där efter ska kunna gå ihop med dessa).

3. Definiera färggrupp 2

I denna färggruppen har vi neutrala kompletterande färger, välj 2-3 st neutrala färger som matchar basfärgerna, ex. vit, beige, grå, osv. Det spelar ingenroll om du ex. väljer gul, grön eller lila, det viktigaste är att färgerna går ihop med basfärgerna.

4. Definiera färggrupp 3

Här i färggrupp 3 lägger du till dina favorit färger, även mönster kan du få med i denna. Visa liksom vem du är och passar särskilt bra på tillbehör och statementplagg.

5. Skapa en översikt

Vad är det du behöver? Ex här i dem nordiska länderna behöver vi separata garderober per säsong, men kom ihåg att även en klänning kan man använda mer än för sommaren, du kan ex. ha en tröja över.

6. Kartlägg vad du har

Här är steget för dig att städa garderoben, förhoppningsvis äger du redan mycket av dem plaggen du kartlagt ovanför. Välj vilka plagg som ska stanna och försök att hålla fast vid den röda tråden.

7. Ta bort det som inte passar

Sälj eller ge bort det som inte ska vara kvar i kapselgarderoben.

8. Fyll hålen

Nu är inte målet att springa iväg och handla nytt utan att skaffa en hållbar garderob med plagg du kan använda länge länge länge.. Men om du behöver köpa något så satsa på kvalitetsplagg som drar nytta till din nya garderob.

Kom ihåg att det bästa för miljön är att leta vintage eller second hand, och köp bara kläder som du älskar och känner att du kan bära i många år framöver.

#bestofnouw

XX, Tilda

Gillar