EVERYDAY LOOK

Jag har fått frågan av vänner att berätta eller visa upp min smink rutin, så varför inte skriva om den här också. Jag har rättså bra koll på vad som funkar för mig och mitt ansikte skulle jag nog ändå vilja påstå. Såklart är kan det vara olika beroende på ansiktsform, ålder och vilken look man vill ha. Men jag har hittat min go-to look!

Jag använder mig framförallt av Caia’s produkter men har börjat fundera på att blanda med milk. Men det är bara en liten tanke jag har :)

Steg 1: jag börjar med att spraya mitt ansikte med ett hydrate settingspray från Caia, och sen gör jag lite streck med BB-stick (30W). Ett på vardera kind och ett i pannan som jag sedan blandar in i huden med Caias Brush 14.

Steg 2: Efter 30W, tar jag BB-stick 60W som jag använder som contour, sedan använder jag även Caias slow bronzer, Gold Coast. Tips! Använd en borste för att applicera BB-sticket, och blenda nedåt och sett mot ansiktets slut är ett tips jag fick från Ida Karlsson på TikTok (idakarlssonhard heter hon där). Meningen med bronzer och contour är att skugga ansiktet och genom att blenda nedåt så lyfter sig kindbenen. kolla gärna in hennes TikTok, hon förklarar varför väldigt bra! Borsten jag använder mig av är från hickap och heter "Angeled Kabuki 112"

Steg 3: Då börjar jag med concealer och ljusa upp ställen på ansiktet, då använder jag också ett BB-stick med färgen 10W, där blandar jag uppåt för att få fram kindbenen och lyfta fram delar i ansiktet. Borsten jag använder är Caias brush 14 (igen)

För tydligare förklaring har jag ritat lite på ett ungefär hur jag gör :)

Steg 4: När alla BB-sticken är klara blir det blush, jag gillar den lite mer rosa looken så jag tar den från kindbenen upp till sidan av pannan och jag blir alltid jättenöjd med det :) I Blush använder jag färgen wild strawberry och borsten jag använder mig av är "Round Kabuki 115" från hickap.

Steg 5: highlighter, har aldrig varit det största fanet av highlighter så jag tar bara lite grann på kindbenet och nästippen. Portofino är färgen jag använder mig av då, och borsten jag använder mig av heter "Tapered blush 114" från hickap.

Steg 6: Avslutar sminkningen med mascara, smink-bortagning på läpparna (kanske lite läppbalsam) och ett setting spay just idag använde jag mig av mammas that dewy look setting spray från Caia.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ MINA SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM / PINTEREST / VSCO

Kramar Tilda <3

Gillar