En update om livet med två hundar

Matilda flyttade nu hit för lite mer än en vecka sedan och saker har börjat förändras. Chiba har alltid varit en van och bortskämd ensam-hund, men vi har varit så nojiga och tyckt det varit jobbigt att lämna han själv om dagarna. Där av har vi letat efter en till hund, vi har egentligen alltid varit sugna på att ha två. Vi skulle egentligen ha köpt Chiba och hans bror i kullen, men han var inte till salu än, och blev sedan tingad. Och vi har inte funderat så mycket på det förens vi filmade han en gång när vi lämnade han hemma i en timme och hörde han yla och vi fick se att han inte tog det lugnt. Bara väntade till att vi skulle komma tillbak. Då fick vi upp ögonen igen till att "hmm vi kanske borde ha en till". Redan 1 januari detta året kollade vi på vovvar, eller aa möjliga mammor till nästa valp. Men det kom aldrig någon tik i kullarna, så vi har bara väntat. Sedan fick vi upp en annons på Facebook från samma uppfödare som Chiba, att hon skulle sälja Matilda. Så vi hörde av oss direkt.

Där är väll egentligen hela historien om varför vi köpte en till liten vovve.

Hur går det? Är det svårt? Jobbigt?

Det går jättebra måste jag säga. Även om Chiba levt som ensam-hund i drygt 5 år så har det gått fort för han att vänja sig vid en till. Dem kan vara ensamma tillsammans, ligga nära och ifrån varandra, gå ut på promenader ihop och massa mer. Absolut kan jag tänka mig att det är svårt att dela på uppmärksamheten, men det är inget vi lagt märke till att han tycker. Matilda har blivit som en liten bäbis för mig och vill alltid vara med, även om jag bara ska gå till köket en snabbis. Hon älskar att vara i famnen, speciellt min. Har verkligen ingen aning om hur det blev så att hon blev så trygg hos mig.

Att ha två är inte så stor skillnad i jämförelse med en, båda behöver rastas, äta och gosa. Det enda som varit ett problem är lunch promenaderna, så just nu går dem med varsin "hundpassare" aka grannen och farmor. Men vi letar efter någon som kan gå ut med de båda ihop.

Vart sover dem?

Dem båda sover nere i mitt rum, Matilda sover helst i sängen medans Chiba börjar i sängen sedan hoppar ner på golvet och sedan upp i sängen igen när han ser att jag är vaken. Gullepluttar <3 Men ibland kan Chiba tröttna på Matilda och vela sova med mamma och pappa, då får han såklart sova med dem. (Ska tillägga att det endast hänt en gång denna veckan)

Är det enklare att köpa vuxen hund eller valp?

Chiba köpte vi som valp och Matilda som 5 åring, och jag måste säga att det är enklare med valp. Nu menar jag inte att Matilda är svår, men ex. hon kan inte sitt, kom, stanna eller sitt namn. Och jag försöker lära henne dem grejerna men det är svårt när hon är vuxen. Chiba var mycket enklare, men det kan säkert vara för att han var valp och älskade att lära sig saker eftersom att då fick han godis. Men har man inte tid för valp tiden så är det ju värt att köpa en vuxen. Hon är liksom rumsren, hon kan gå 3-4 gånger om dagen med ca 5 timmars mellanrum. Man ska såklart låta henne lära känna trädgården först, men det har inte gått då hon tycker snön är lite läskig, och hon känner sig trygg att göra sina behov vart som helst så länge Chiba är med eller hon kan känna hans dofter.

Märker ni skillnad på raserna?

Såklart finns det skillnader, dessutom har dem olika personligheter och det är olika yttre sätt. Men det vi har märkt av mest är att Chiba är väldigt chill och älskar att ligga på golvet, i soffan, liksom överallt. Medans Matilda chillar i soffan men på golvet springer hon omkring som aldrig förr. Vet inte om det handlar om att lära känna huset eller om det är så pommar gör, eller bara hennes personlighet.

#bestofnouw

XX, Tilda

Gillar