TURISTA I BLEKINGE

Jag har faktiskt inte varit och turistat så mycket här i vårt lilla län än så länge, det kanske man borde göra. Nu under sommaren brukar vi ha rättså mycket turister här faktiskt och då kan det ju vara roligt med en liten guide :) Jag tänker att jag kommer att skriva mina topp tre saker för varje kategori som restaurang, caféet, saker att göra och besöka, osv.

Cafeer

- Mandeltårtan i Ronneby, det är ett fint cafe här i Ronneby som ligger precis vid Brunnsparken, så om man vill så kan man ta en promenad där också :) Eller spela paddel för den delen? Det är även ett B&B

- Hoby Kulle Herrgård i Bräkne-hoby, detta är faktiskt också ett B&B som ligger i en by som är mindre än Ronneby men väldigt mysigt. man sitter och fikar i ett växthus, GinaTricot har faktiskt varit där och fotat om det var förra året kanske.

- Gelato i Karlskrona, ett café med både glass, fika, "frukost" och lunchigt. På tal om glass så finns även Glassiären i Karlskrona, extremt populärt och man får mycket för pengarna, dock är inte jag super förtjust i glass, sorbet är godare enligt mig.

Restaurang

- På plats ett är såklart min älskade Antonios i Karlskrona, en italiensk restaurang med 10 av 10 på pizza och pasta.

- Wägga Fisk och Delikatessrökeri i Karlshamn, riktigt mysigt ställe att luncha på i Karlshamn. Jag var där och åt med min APL plats en dag och det var super trevligt och gott :)

- Blåregn i Sölvesborg, även där var jag och åt med min APL plats, riktigt gott och trevligt ställe. Det ligger mitt i centrum i en trädgård, och så har dem husmanskost som buffé.

Saker att se

- I Ronneby har vi en väldigt intressant historia, jag tycker det iallafall. Inne i vår kyrka har vi en dörr som har yx hugg i sig som hände under Ronneby blodbad 1564 (enligt wikipedia) när detta tillhörde Danmark. Jag kommer inte gå igenom hela historien men alla bybor sprang till kyrkan för att gömma sig, Erik XIV och hans soldater slog in dörren och den finns sparad. Dessutom i området där kyrkan är så är det fyllt av massa söta stugor och hus som står kvar från när det brann i hela vår by 1864.

- Marinmuseet i Karlskrona

- Brunnsparken i Ronneby, mysigt att gå runt i. Går alltid där med vovvarna och dem gillar det minst lika mycket som jag, om inte mer.

Saker att göra

- Eriksberg Hotell och Safaripark, det är en mysig park i Karlshamn som man kan åka igenom och se nordiska djur leva fritt.

- Brunnsbadet i Ronneby, i brunnsparken så finns det ett äventyrsbad som är väldigt uppskattat.

- Äggaboden, ett ställe utanför Ronneby. Restaurang, gårdsbutik och B&B, väldigt mysigt ställe!

Strand

- Sandviken Strand

- Kolleviks Strand

- Torkö Stenbrott

Butiker

Jag tycker alltid att det är roligt att besöka butiker som finns specifikt i länet, som inte är en kedja liksom, så jag lägger till en sån kategori också :)

- Karl Oskar & Kristina, en klädbutik i Karlshamn.

- Vågskvalp, en inredningsbutik i Karlskrona, säljer bland annat Mateus porslin

- Another Store, klädbutik centralt i Karlskrona.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ MINA SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM / PINTEREST / VSCO

Kramar Tilda <3

Gillar