Kall Marinerad Kycklingfilé

Detta serverade jag ihop med vodkapasta och receptet till det hittar du HÄR

Jag förberedde kycklingen dagen innan då jag kände att det var enklast för mig. Då så hade jag bara kycklingen i ugnen och sen blanda jag ihop marinaden och ställde allt i kylen med folie över. BTW så var jag rättså urdålig på att ta bild på maten så därav så får ni se det som finns, lite från TikTok och på allt tillsammans :)

INGREDIENSER:

4 kycklingfileer
0.5 dl olivolja
0.5 dl balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0.5 tsk timjan
0.5 tsk rosmarin
0.5 tsk oregano
0.5 tsk salt

GÖR SÅHÄR:

1. Tina kycklingfiléerna och skär upp dem i tunna skivor, ca 0.5 cm.
2. Sätt på ugnen på 175 grader, du kan även steka kycklingen med lock. Det gör du som du vill.
3. Salta och peppra kycklingfiléerna och häll i olivolja i pannan/formen.
4. Sätt in kycklingen i ugnen eller stek. Börja med att kolla efter en kvart om du kör i ugnen och se därefter hur långtid det är kvar. Skär ett snitt i en bit så att du kan se om den är klar.
5. Blanda alla ingredienserna för marinaden i en skål, vänta dock med saltet.
6. Skeda över marinaden om du ska servera direkt, annars ställ in den i kylen.
7. Nu kan du servera kycklingen, eller sätta in i kylen med aluminiumfolie.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ MINA SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM / PINTEREST / VSCO

Kramar Tilda <3

Gillar