MER STUDENT TJAT

Jag vill ju faktiskt ha ett sista blogginlägg från hur studentdagen var och gick till. Kan ju vara kul för dels framtids-jag att kunna kolla tillbaka till och för de som ska eller har tagit studenten att läsa om. Men detta kommer att få bli det sista, sen är det ut i arbetssökandets-värld.

Dagen startades med att larmet ringde 05.00. Jag brukar alltid räkna med att att jag är seg på morgonen, så larmet ringde igen 15 minuter senare, och då startades min dag. Det blev direkt till att ta på sig klänning nr.1 från BY IC, sen gick jag upp och påbörjade håret och medans jag väntade på att lockarna skulle kallna så sminkade jag mig.

Jag hann göra allt till klockan 7.00 när vi behövde åka mot Karlshamn för champange-frukosten. I Karlshamn så sågs vi först ett mindre gäng för att hjälpas åt att fixa frukosten, och en timme senare kom resterande av klassen.

Vi började väll helt enkelt direkt med att ta för oss av frukosten som bestod av frallor, pannkakor, yoghurt med müsli, frukt och bär med tillbehör. När frukosten var färdig började jag och Zorica att läsa upp våra klassens, jag blev (som ni kanske har sett) Klassens Cha cha Bloggen. Min motivering lät:

"Du är otroligt ambitiös och verkar ha stenkoll,
Om det är skola eller jobb det spelar ingen roll
Du tenderar på att briljera på matte,
men föredrar nog hellre att fika med en latte
Du är väldigt smart och bra på många ting
men du är även först med det hetaste trenderna och annat bling
Du är en av dem med bäst betyg i loggen
därför blir du, Tilda, Klassens Cha Cha Bloggen"

Från champagne-frukosten gick vi sedan till skolan, första gången någonsin som klassen kom tidigt och i tid till skolan på 3år. Hela vägen dit dunkade vi student sånger och vibeade genom Karlshamn, några från klassen fick till och med SMS från sina föräldrar som frågad som det var vår klass som lät 4 kvarter därifrån. Riktigt rolig promenad!

I skolan så gjorde vi inte så mycket, fortsatte spela musik och pratade med våra inhoppare till mentorer. Vi var i skolan till typ 11.30-12.00 för sen behövde vi gå till vår lunch-plats, Gourmet Grön hette det. Där åt vi charkbricka till förrätt, sen fattar jag inte riktigt vad det var till varmrätt och efterrätten var rabarberpaj. Tre-rättes måltiden gick fort för redan en timme efter gick nästa buss till Bellevue parken där vi sedan skulle springa ut.

Buss resan var också väldigt rolig, vi spelade studentlåtar och sjöng hela gänget, hela vägen till Bellevue. På Bellevue skulle vi fika ännu en gång på jordgubbstårta, men det orkade jag faktiskt inte. Så jag satt med ett glas alkoholfritt vin och lyssnade (haft somnade) till alla tal. Jag minns inte helt alla tal eftersom att jag satt halv-sovandes, men vi sjöng iallafall och lyssnade på våra fina mentorers tal. Våra mentorers-tal var extra roliga, i slutet skulle dem försöka efterlikna oss i klassen, med mig så sa dem "När slutar vi? Mitt tåg går 20 över" vilket är så typiskt mig att säga. Innan jag tog körkort och började köra till skolan frågade jag varje lektion när vi slutade och att mitt tåg eller buss gick snart. Sen fick vi springa ut!!

När vi hade sprungit ut och fick träffa familjen och vännerna som kom för att kolla så visste jag knappt vad jag skulle göra. Det är ju inte så att det momentet hänt innan, så jag gick och hälsade samtidigt som jag fick saker hängt över halsen. Det blev riktigt tungt, jag förstår verkligen dem berättelserna med att andra fått nackspärr av det.

Från det direkt till flaket, flaket var det roligaste på hela dagen!! Det är något jag verkligen hade velat uppleva igen. Vet inte vad jag kan berätta om flaket vi skrek HA19A runt om i hela staden, sjöng och dansade. Vi fastade lite i trafiken men det var ju bara positivt med tanke på att det var så roligt.

Utspringet blev försenat och likaså flak-åket så jag blev försenad till mottagningen. Mottagningen var också rättså rolig, att träffa alla vänner, familj och släkt på en och samma plats är alltid roligt. Jag gick runt och hälsade på alla sen skyndade jag mig snabbt till mitt rum för att byta till klänning nr.2 från Adoore.

Efter att ha bytt klänning och minglat runt så blev det mat, såklart blev det exotisk planka som kom från pappas restaurang, Bergslagskrogen. Jättegott! Sen blev det lite kubb, presentöppning och efterrätt som mamma hade bakat. Runt 23 började alla gäster dra sig hemåt och förfesten kunde börja. Vid 00 stack jag och vännerna mot Karlskrona och festade där, jag var hemma igen till 03.00.

Och detta var då min student :)

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ MINA SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM / PINTEREST / VSCO

Kramar Tilda <3

Gillar