CARBONARA MED HALLOUMI

Okej detta var ju första gången jag gjorde carbonara, det var så enkelt att göra och det blev gott. Och det tyckte Calle med :) kommer absolut laga detta fler gånger och försöka få den ännu krämigare!

4 portioner, recept från Ica.se

INGREDIENSER:

  • 400 g Spagetti, jag använde mig av Bucatini
  • 200 g halloumi
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk svart peppar
  • 1/2 dl hackad persilja

GÖR SÅHÄR:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av men spara 1 dl av kokvattnet. (För 4 portioner)
  2. Skär halloumi i små tärningar, stek i rapsoljan tills den blir gyllene. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 1 minut.
  3. Vispa ihop kokvattnet, grädde, parmesan, äggulorna , salt och peppar. Häll sedan ner de i stekpannan med halloumifräset. Rör i pastan och värm på svag värme under omrörning, ca 1 minut.

#bestofnouw

XX, Tilda

Gillar