Cannelloni ricotta e spinci

Ni kan säkert ha sett detta receptet innan eller lagat det. Receptet är från Sanna Jörnvik, min favvo Youtuber. Detta är tydligen en måltid hon är uppväxt med medans jag aldrig ens hört talas om det. Men vi fick ju då testa något nytt och gott var det!!

Ingredienser:

Fyllning
1 pkt Cannelloni
1 st Gul lök
250g Ricotta
350g Fryst hackad spinat (färsk funkar också)
1 dl Parmigiano-Reggiano
Salt, peppar, vitlök och timjan efter smak

Tomatsås
2 burkar krossade tomater (enligt hennes recept skulle man ha san Marzano tomater men vi tyckte det blev bättre med krossade)
2-3 st uppskuren soltorkade tomater
chiliflakes, oregano, salt, peppar och vitlök efter smak
Stor näve färsk basilika.

Gradering
Mozzarella
Basilika

Gör såhär:

Starta ugnen på 175 grader celsius

Fräs timjan, gul lök och vitlök tills det är mjukt. Gå i med spenat tills det varmar och mjuknar. Häll sedan i ricotta, riven Parmigiano-reggiano, salt och peppar.

Låt svalna innan du spritsar i fyllningen i cannelloni. (Pastan ska ej kokas)

Blanda i allt som ska ner i tomatsåsen medans fyllningen svalnar.

Spritsa ner all fyllning i cannelloni. Häll sedan tomatsåsen över pastan. Strö över mozzarella.

Ställ in det i ugnen i ca 25 minuter. Pastan ska bli mjuk och mozzarellan ska se ut som en nygräddad lasagne..

#bestofnouw

XX, Tilda

Gillar