Bye 2021, del 1

Kära nån, detta året har gått så SJUKT fort!! Men det ska bli skönt att hoppa in i 2022. Det har hänt mycket detta året, vi har en ny vovve i familjen, jag och Calle gjorde slut och blev tillsammans igen, jag är 18, jag har varit veckans blogg. Hur kan mitt blogg år bli bättre 2022? Jag tänker att detta ska bli en sammanfattning av året som gått och sedan kommer väll ett mål eller tre för 2022.

Relationer

Som jag berättade innan så gjorde ju jag och Calle slut i maj 2021, men blev tillsammans igen i juni. Vi insåg under tiden vi inte var tillsammans att vi saknade varandra och var liksom varandras pusselbit. Pausen behövdes för att vi skulle inse vad vi hade, och det har mestadels bara varit positivt.

Jag har haft en bråk med en kompis som fått mig och henne att må otroligt dåligt. Men vi har nu pratat med varandra och det känns som vi är lika tajta som tidigare igen. Jag vill ta med mig det in i 2022 att våga ta diskussioner även om jag tycker det är jobbigt, för det slutar oftast bättre än vad man tänkt. Även i familjen känns det som att vi har blivit tajtare, men det går alltid att bli bättre. Jag är mestadels uppväxt med min mamma eftersom att min pappa alltid har jobbat en del, men vi har pratat och jag har berättat hur jag känner och det kommer troligtvis bli mer att vi ses.

Fina har ju flyttat in under 2021 och det har väll blivit som en lillasyster man stör sig på. Men det brukar väll vara så? Jag själv har ingen aning för jag är van med att vara den lillasystern. Det finns såklart fina stunder också, men det är ofta hon gör saker som trycker på mina knappar.

Årets relationer har även innehållt att jag har sagt upp kontakten med flera som jag har känt varit fel sorts relation för mig. Men jag har även fått nya, jag hade aldrig haft min nuvarande närmsta kill kompis om det inte vore för 2021.

Skola

Jag och skola, det går både bra och dåligt ex. handels-lektionerna som jag intresserad av och känner att jag har nytta av, där går det bra. Dessutom gillar jag svenskan när vi ska skriva (inte läsa) eftersom att jag gärna vill bli journalist eller annat inom skriva, nyheter och nyskapande. Men jag ogillar eller kanske till och med hatar naturkunskapen, liksom vad har jag för användning av att veta om naturligt urval? varför giraffen har lång hals? Nä det behöver jag faktiskt inte veta.

Jag har pluggat hemma 3 gånger detta året, asså kan ni tänka er det. HELA 3 GÅNGER! Det är ju ett rekord för hela min existens. Första var till körkortet och det var det värt för jag klarade teoriprovet på första försöket. Andra var i svenskan där jag skrev ett PM om influensers påverkan på yngre till att komma in i porrindustrin, har lagt ut det här på bloggen om ni vill läsa (fick faktiskt ett A på den uppgiften). Det var också värt för det öppnade mina ögon till journalist yrket. Och tredje var att jämföra de abrahamitiska religionerna vilket jag inte heller fattar varför jag behöver kunna, jag fick liksom sitta uppe till midnatt och skrev sammanlagt 7 sidor om dem. Känns som jag bara fått dålig sömn av den uppgiften faktiskt.

Resor och nya platser

Jag har fått upptäcka nya städer i år och jag har varit på ställen jag varit på innan.

Sommarns första resa var, jag och mamma åkte till Helsingborg på en liten tjej-weekend. Jättemysigt och trevligt, med god mat, härligt hotell och upptäckande av nya platser. Jag har varit i Helsingborg tidigare men jag minns inte det då jag var väldigt liten, så för mig i 18års åldern var det helt nytt. Måste tillägga att dem hade mycket gott vin och Lassange.

Andra resan blev Göteborg och Smögen. GBG har jag varit i flera gånger innan, det är som en årlig grej att vi åker dit, men det var ju en ny grej som hände där. Jag provade och vi köpte en balklänning!! Jag är ju nästan redo för studenten nu :) Både mössa och balklänning köpt. En dröm jag har, är att någongång i livet testa bo i GBG, det är så himla fint och mysigt där. Sedan blev det Smögen, och där har jag aldrig varit innan och det var himla mysigt och trevligt. Men det var lite för mycket människor, man såg knappt sina fötter eller mamma och pappa. Smögen är en superfin stad eller by, vad det nu är, och jag hade gärna velat åka dit igen!

Nästa resa var till Torrevieja i Spanien. Mysigt att komma iväg till solen och kunna bli brun av solen i September. Vet inte vad mer jag har att berätta mer om resan egentligen, vi var mestadels på stranden eller vid poolen och bara chillade. Vi åt på ett ställe som var jättegott, men minns inte vad det hette.

Och sista resan var till Örebro som vi överraskade mamma med, likadant där så var det såklart jättemysigt och det var god mat och gott vin! Det hände en tråkig insedent, men vi gjorde det bästa av situationen och allt var tipp topp fram till det. Jag och mamma gick på spökvandring på Örebro slott vilket var super trevligt och obehagligt ibland.

Annars har jag varit mycket i Kalmar, på Öland, i Växjö några gånger och Karlskrona. Dessutom var vi på skoltrip i Malmö som också var trevligt :)

Mitt mående

Mitt mående har varit väldigt upp och ner. Men det känns som allas har varit det under pandemin, dessutom är jag världs mästare på att övertänka mitt övertänkande vilket bara blir negativt och kaos i mitt huvud. Vet inte vad jag ska göra för att försöka undvika mitt övertänkande men det kanske kommer med åldern.

Bloggen

asså shiit vilket blogg år detta har varit för mig! känns som att jag befunnit mig på en uppförsbacke verkligen :) Jag har varit veckans blogg, jag har varit med på Best of Nouw och jag har blivit publicerad på Nouw's instagram. Är så otroligt tacksam för alla i min omgivning som bara funnits där och stöttat mig till att bli bättre. Dessutom är jag OTROLIGT tacksam för er som läser?! Har svårt för att tänka mig att det finns människor där ute som är intresserade av att se min blogg och läsa, men uppenbarligen är det budet eftersom att jag ligger som stabil 2:a i Blekinge topplistan :) Ska tillägga att i februari låg jag på 47:e plats Blekinge topplistan. Hur ska jag kunna toppa detta 2022?

Nyheter

- Matilda, var lilla pom tik har flyttat in till oss
- Fina, vi har blivit familjehem till en 5 åring.
- Jag skulle färga mitt hår blont men blev gult istället... Gjorde det dessutom hos frisör, mådde så dåligt av mitt hår då.
- Jag har tagit körkort :)
- Trasan har både blivit avslutat och uppstartade på nytt.
- Testat fransförlängning och blivit typ besatt, ogillar starkt att jag inte har fransar nu :/
- Försökt ta corona vaccinet 2 eller 3 gånger men alla har slutat i fiasko...
- Fått jobb på Dollar Store
- Min morbror har gift sig och jag har fått en ny kusin, Ebba.
- Jag har hittat min kärlek till vin, älskar! Även testat pizza hut för första gången, godaste pizzan någonsin!!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ MINA SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM / PINTEREST / VSCO

Kramar Tilda <3

Gillar